donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Naar zeggen regering woningnood opgelost in 2025

lees ook ...

Surinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies...

Suriname rouwt om het verlies van Paul Woei, een veelzijdige kunstenaar die bekend stond als schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver. Woei, een wereldburger, is zondag overleden, waarmee het l...

De woningnood in Suriname zal duurzaam worden opgelost wanneer het Landelijk Woningbouw Programma Fase 1 2022-2025, wordt geimplementeerd. De algemene doelstellingen van het programma zijn een adequaat en betaalbaar huis en geschikte leefomgeving voor elk Surinaams gezin en de ontwikkeling van de gemeenschap.

Op zaterdag 17 december 2022 heeft President Chandrikapersad Santokhi het projectbureau en werkgroep voor het landelijk programma geïnstalleerd op zijn Kabinet. Projectmanager Mark Rommy gaf aan, dat er gronden bouw-en woonrijp gemaakt zullen worden. “De regering zal conform het Meerjaren Ontwikkelingsplan(MOP) 1000 woningen bouwen binnen twee jaar.

Ook zullen er terreinen voor mensen toegankelijk gemaakt worden die een grondbeschikking hebben ontvangen”, aldus Rommy. Hij merkt op dat ook de kredietfaciliteiten aangepakt zullen worden. Dit zodat elke burger in aanmerking kan komen voor een goedkope kredietfaciliteit.

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer zal terreinen identificeren en beschikbaar stellen voor het woningbouwprogramma. Het departement Openbare Werken zal belast zijn met het verstrekken van verkavelings-en bouwvergunningen. De dienstverleners N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) en N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) die ressorteren onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, zullen zorgdragen voor de elektra-en watervoorziening. Het ministerie van Sociale Zaken zal een cruciale rol vervullen door de registratie en prescreening te coördineren.

Er zijn nog een aantal departementen die belast zullen zijn met specifieke taken. Er zal ondersteuning nodig zijn van het parlement, het bedrijfsleven en de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV).

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNaar zeggen regering woningnood opgelost in 2025