dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Naam Afobakaweg wordt niet veranderd

lees ook ...

EBS federation board expels 5 members who want election

The Energiebedrijven Suriname board union (EBS) has expelled five members with immediate effect. They have one month to defend themselves. The board, led by Steve Geerlings, states that the members ha...

Er is negatief advies gegeven voor wijziging van de naam Afobakaweg naar ingenieur Rajkoemar Hendrik Ramdinweg. Met deze bekendmaking van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) is er een eind gebracht aan de heftige discussies. Binnen de samenleving, vooral de Saamakgemeenschap, was geschokt gereageerd op het verzoek om wijziging van de naam.

De stichting Kela Kie Poedja had namelijk schriftelijk op 9 november 2020 aan de Biza-minister en president Chan Santokhi gevraagd om de naam te veranderen. Er is door Biza aan de stichting geadviseerd om uit te kijken naar een andere straat of wegstrekking. De minister deed deze bekendmaking vrijdagavond in het parlement.

De Biza-minister gaf verder in De Nationale Assemblee aan, dat wanneer er verzoeken worden gedaan voor nieuwe of het wijzigen van bestaande straatnamen de verzoeken volgens de regelgeving gericht moeten worden aan de minister van Biza. Vervolgens stuurt de bewindsman het voorstel naar de commissie Straatnamen.

Het voorstel van de stichting heeft voor heel wat commotie gezorgd binnen de Surinaamse samenleving om de naam van de historische Afobakaweg vanaf Paranam tot aan de stuwdam te vernoemen naar ingenieur Rajkoemar Hendrik Ramdin.

Over de naamsverandering zijn er vooral op social media heftige discussies geweest. Er werd zelfs gevraagd of er vanwege de financieel-economische situatie waarin het land verkeert, geen betere zaken te doen waren dan te discussiëren over een naamswijziging. Op sommige momenten werden er zelfs discriminerende reacties gegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNaam Afobakaweg wordt niet veranderd