woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Na ruim 30 jaar weer Tuchtrechterscursus

lees ook ...

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhand...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de...

De Tuchtrechterscursus klas 23-01 is donderdag gestart. Tijdens deze cursus zullen de kennis en vaardigheden van de militaire tot straffen bevoegde/beklagmeerdere verder worden aangescherpt voor een professionelere uitvoering van een adequaat tuchtproces. Het zijn er 18 cursisten en de cursus duurt 2 maanden.

Volgens kolonel Justus Hew A Kee, commandant van het IDO, wordt met deze cursus, die na ruim 30 jaar weer wordt gehouden, verder ook beoogd dat de waarden en normen binnen de organisatie worden gewaarborgd en bevorderd.

Legerbevelhebber kolonel Werner Kioe A Sen gaf aan dat het Nationaal Leger de grootste afnemer is van het IDO. Hoe het leger een weerspiegeling is van de samenleving, wordt er volgens de kolonel ook niet echt strak omgegaan met de normen. Het is daarom belangrijk dat er beter leiderschap wordt getoond.

Hij is daarom ingenomen met het feit dat er ook vakken in deze cursus zijn opgenomen met betrekking tot psychologie, ethiek en integriteit. Dit zal als extra instrument dienen om het leiderschap beter te etaleren.

Het is volgens minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie belangrijk dat regels binnen de defensieorganisatie worden nageleefd. “Een legerorganisatie staat en valt met discipline. Wanneer de regels worden nageleefd, krijg je kwaliteit en gezag binnen de organisatie en heb je dan ook een goed imago. Dat betekent ook dat wij onze plicht jegens derden op een kwalitatief verantwoorde manier kunnen nakomen”, stelde de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNa ruim 30 jaar weer Tuchtrechterscursus