maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Na introductie Oli Moni marktconforme brandstofprijzen in Suriname

lees ook ...

Meta moet nog 10.000 medewerkers ontslaan

Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, Meta is genoodzaakt nog 10.000 mensen te ontslaan om kosten te besparen. Eind 2022 had het bedrijf een ieder al erop voorbereid, dat men meer dan...

Na de introductie van Oli Moni zullen de pompprijzen naar een marktconform niveau worden gebracht. Dit zal in de loop van september het geval zijn. Volgens voorlopige projecties zal de marktconforme prijs tussen de SRD 25 en 30 per liter bedragen.

Voorlopig dus geen aanpassing van de huidige pompprijzen. Deze zijn na de recente daling van de internationale olieprijs nog steeds ruim onder de kostprijs. Het beleid van de regering is om objectsubsidies te vervangen door subjectsubsidies.

Hierbij worden prijzen marktconform gemaakt, maar ontvangt men tegelijkertijd een vaste maandelijkse compensatie. De subsidie komt daardoor alleen terecht bij personen die daadwerkelijk recht hierop hebben. Dit is een veel efficiëntere en eerlijkere manier van subsidie.

Met Oli Moni maakt de regering de eerste grote stap richting subjectsubsidie. Op termijn volgen andere sectoren; zoals stroom, kookgas, vervoer.

Om in aanmerking te komen voor Oli Moni dient men aan bepaalde criteria te voldoen waaronder een inkomensniveau. Er komt binnenkort meer detailinformatie hierover.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNa introductie Oli Moni marktconforme brandstofprijzen in Suriname