maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Na drie jaar weer een Natuurkunde Olympiade

lees ook ...

Suriname en Frans Guyana houden River Council

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op donderdag 28 juli 2022 een 'River Council' gehouden. De Ambassadeur Miriam Mac Intosh zat ...

De Natuurkunde Olympiade gaat dit jaar weer van start. Dit na een onderbreking van drie jaar als gevolg van de Covid-19-pandemie. De eerste ronde van de olympiade zal online plaatsvinden op zaterdag 13 augustus. Middelbare scholieren kunnen zich aanmelden voor deelname via hun natuurkundeleraar.

De Natuurkunde Olympiade wordt sinds 1990 in Suriname georganiseerd door de Stichting Comité Natuurkunde Olympiade Suriname (CNOS) in partnerschap met de Universiteit van Suriname en de Rotary Club Paramaribo. Studenten van de verschillende middelbare scholen wedijveren hierbij met elkaar op het gebied van hun kennis van de natuurkunde door theoretische en practicum problemen in dit vak op te lossen.

Uit de nationale olympiade wordt in een aantal rondes de top-5 geselecteerd voor deelname aan de International Physics Olympiade (IPhO). De komende IPhO zal in 2023 plaatsvinden in Tokyo, Japan.

De finalisten zullen een intensief trainingsprogramma volgen met als doel hen maximaal voor te bereiden op de internationale olympiade. De trainingen vinden plaats op de universiteit. De afvaardiging wordt gefinancierd met sponsoring vanuit het bedrijfsleven.

Studenten in voorgaande jaren hebben medailles en eervolle vermeldingen in de wacht weten te slepen op dit prestigieus internationaal evenement.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNa drie jaar weer een Natuurkunde Olympiade