zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Na drie jaar Telesur dertigste 1 mei wandelloop

lees ook ...

Elektronische apparatuur voor Wegenautoriteit

 ICT-apparatuur, waaronder laptops, monitors (dock-in stations) met   elektrische attributen en een televisiescherm voor Zoommeetings, trainingen en presentaties zijn overgedragen aan de Wegenautorite...

Na toestemming van de autoriteiten organiseert Telesur vandaag weer de 5 km wandelloop. De laatste werd in 2019 gehouden. Daarna moest het on hold vanwege covid-19. Vorig jaar heeft men de 10 km snelloop weer een kans gegeven.  Het telecommunicatiebedrijf verwacht vandaag ruim 7000 personen bij de wandel en trimloop. Het bedrijf is tevreden met de deelnemers, ondanks het normale aantal nog niet is bereikt.

“We zijn blij om dit weer te kunnen doen voor de gemeenschap”, zegt Nathalie Bloemenveld van de organisatie enthousiast. “Het voelt goed aan om de wandelloop weer te kunnen organiseren, omdat wij via dit evenement kunnen bijdragen aan een healthy lifestyle van onze samenleving”, zegt de voorzitter van de Commissie 1 mei van Telesur.

Het telecommunicatiebedrijf organiseert de activiteit in verband met de Dag van de Arbeid voor de dertigste keer dit jaar met een extra onderdeel in verband met het jubileum namelijk de 5 km snelloop.

Janiek Pomba doet dit jaar ook mee. De oud-winnaar van de tien kilometer snelloop heeft zich dit jaar aangemeld voor de 5 kilometer snelloop. Hoogstwaarschijnlijk zijn de buitelandse atleten weer van de partij. Vorig jaar ging de prijs van de 10 kilometer naar een buitenlander. Buitenlanders namen meer dan de helft van de prijzen mee naar huis. De prijzenpot van dit jaar is SRD 120.000. Categorieprijzen zijn alleen voor ingezetenen.

Om half 5 start men met de 5 kilometer wandelloop. De 5 en 10 kilometer snelloop volgt een uur later. Start en finish van alle drie is dichtbij het oude vlaggenplein.

Bron foto: facebook

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNa drie jaar Telesur dertigste 1 mei wandelloop