Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Na 6 maanden weer busvervoer in Suriname

Geplaatst

op

Bussen In Suriname

De Coöperatie Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer(VOSOV) kondigt aan dat de bussen vanaf  vandaag 21 september weer normaal rijden. Dit was de vorige week door de regering met hen afgesproken. De brandstofcompensatie is door de regering afgeschaft waardoor de bussen nu weer commercieel gaan rijden.

Er zal niet met maar 10 personen(covidstijl) in een bus van 24 of 30 personen gereden kunnen worden, omdat de prijs van een stadsrit die nu SRD5 is, anders op SRD8,50 zou komen te liggen. De concessies die de chauffeurs wel moeten doen aan hun verdiensten, is de klapstoelen in de bussen verwijderen zodat er zes personen minder dan normaal in een bus vervoerd zullen worden.

De passagiers zelf moeten bij het instappen een mondkap op hebben en hun handen ontsmetten. De passagiers mogen hun mond-  en neuskap ook niet af doen tijdens de rit. Men mag ook niet eten, drinken of roken in de bus. Er mag ook niet gebabbeld of luid gelachen worden. De bussen moeten rijden met open ruiten voor de luchtverversing en moeten ook dagelijks grondig gedesinfecteerd worden. Zieke mensen moeten thuisblijven. Dat zijn de nieuwe regels; het nieuwe normaal voor passagiersvervoer in Suriname. – culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tahira
maandag 21 september 2020 05:59

Er zal niet met maar 10 personen(covidstijl) in een bus van 24 of 30 personen gereden kunnen worden, omdat de prijs van een stadsrit die nu SRD5 is, anders op SRD8,50 zou komen te liggen. WAT BEDOEL JE?

Percy
maandag 21 september 2020 09:41

Misschien moet er een subsidie op ritjes komen tijdelijk om het toch betaalbaar te houden.
Maar ook daar zal weer streng toezicht opgehouden moeten worden, want het lijkt alsof in ons landje corruptie een vak is geworden.

A/H
maandag 21 september 2020 13:19

Ik ben een voorstander van gratis schoolvervoer. Ik denk niet dat veel ouders in staat zijn hun kind iedere dag naar school te sturen en SRD10 te betalen. De Staat kan dit best op zich nemen. Nu is het zo dat meer dan 200 mensen, alleen op BiZa een salaris krijgen van USA $2000 per maand en niet eens aan het werk verschijnen. Bij alle ministeries moeten ze stoppen om zulke mensen uit te betalen. Kan je het geld niet beter besteden aan de jeugd, het volk van morgen? Suriname moet overgaan op OV gratis voor schoolgaande kinderen. Structureel. De… Lees verder »

Simons
maandag 21 september 2020 14:43

Onderwijs is zo belangrijk voor een land. Geef de school kinderen zakgeld studiegeld of dergelijke. Stimuleer ze. Dat ze kunnen eten en ov kaart dan bouw je aan je toekomstAdvertentie

Suriname

Vp Brunswijk: “Greenheart zal vonnis uitvoeren”

Geplaatst

op

Medewerkers Greenheart Group Doen Een Beroep Op De Regering, Want Ze Willen Hun Achterstallig Geld. Foto Directoraat Volkscommunicatie

Greenheart Group zal het door de rechter uitgesproken vonnis moeten uitvoeren. Dit zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gisteren bij het in ontvangst nemen van een petitie. Het houtbedrijf heeft de lonen van 22 medewerkers, ondanks het vonnis van de rechter, niet uitbetaald. De arbeiders moeten geld ontvangen vanaf het moment dat zij buiten functie zijn gesteld. De vp benadrukte dat het buitenlandse bedrijf zich ook dient te houden aan het Surinaams rechtssysteem.

De 22 medewerkers die op basis van arbeidsovereenkomst in dienst zijn van het bedrijf, hebben het verzoek gedaan bij de leiding voor adequate zuurstof/stofmaskers voor het uitoefenen van hun werkzaamheden. Deze maskers zijn nodig vanwege de grote hoeveelheid stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het snijden en vervoeren van hout en houtproducten.

Echter heeft het bedrijf dit verzoek afgewezen en als reactie hierop eerst een eenzijdige arbeidsovereenkomst opgesteld, waarbij de werknemers verplicht werden gesteld zich binnen 48 uur op het werk te begeven. De arbeiders hebben vanwege het gevaar voor de gezondheid besloten niet te verschijnen, waarna door het bedrijf aan deze 22 werknemers ontslag werd aangezegd.

De Greenheart Group Werknemers Organisatie heeft een zaak aanhangig gemaakt en werd door de rechter in het gelijk gesteld. Volgens de uitspraak van de rechter moet het bedrijf aan de medewerkers de achterstallige lonen uitbetalen. Omdat het bedrijf hier geen werking van maakt heeft de bond besloten hulp te zoeken bij de regering.

De vp heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd en beloofd om op korte termijn samen met de regering te werken aan een oplossing voor deze kwestie, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen