maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

MZ houdt woord door tweede tranche afkoopregeling op tijd te storten

lees ook ...

Public Sector Reform oftewel verkleining ambtenaren apparaat...

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op donderdag 22 september een plenaire sessie gehouden over het Public Sector Reform programma. Dit programma houdt onder andere in de verplichtte la...

Het personeel van de Medische Zending  heeft door de slechte economische situatie dit jaar geen Collectieve Arbeidsovereenkomst(CAO) kunnen sluiten. Directie en vakbond zijn als compensatie een afkoopregeling overeengekomen. Hiervan moest de eerste tranche op 8 november jongstlede met een landelijke staking worden afgedwongen. Deze is opgeheven na een belofte van MZ-directeur Herman Jintie om voortaan zoveel mogelijk tijdig uit te betalen, indien de staking zou worden opgeheven.

De tweede tranche van de nog verschuldigde afkoopregeling, dat in drie termijnen zou worden overgemaakt is al op rekening van de medewerkers. “Die staat sinds afgelopen vrijdag 11 november op onze rekening”.  Vakbondsvrouw Eugenie Wachter heeft dit bevestigd. Het bedrag is SRD 2.000,-, en de eerste tranche bedroeg SRD 3.000,-. De afkoopregeling is in totaal SRD 7.000,-.

MZ-directeur Herman Jintie heeft zich dus gehouden aan de toezegging gedaan aan het personeel. Het laatste bedrag van SRD 2.000,- zal midden december worden overgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMZ houdt woord door tweede tranche afkoopregeling op tijd te storten