zaterdag 1 april 2023
23.8 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

MZ bereikt hoogste punt in vaccinatiebewustzijnscampagne Boven-Suriname

lees ook ...

In Brokopondo, declarations of readiness were made for the f...

In the district of Brokopondo, more than 700 declarations of preparedness have been made. Land papers haven't previously been issued in Brokopondo, according to District Commissioner (DC) Ludwig Mende...

De Medische Zending (MZ) heeft met het bezoek van een regeringsdelegatie onder leiding van minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin aan de granman der Saramaccaners Albert Aboikonie de bewustzijnscampagne onder de gezagsdragers van de Saramaccaanse gemeenschap op het hoogste niveau afgesloten. MZ stuitte in haar bewustzijnsactiviteiten elke keer weer tegen het gegeven dat deze informatiesessie nog niet had plaatsgevonden.

Minister Ramadhin die vanaf het begin van de bewustzijnscampagne bezoeken heeft gebracht aan granmans van andere marronstammen kon de afgelopen dagen het Boven-Surinamegebied eindelijk aandoen en de granman en zijn kabinet informeren over het belang van vaccinatie en de vaccinatieactiviteiten van MZ in dat gebied.

Vele vragen over de vaccinatie, maar ook andere onderwerpen kwamen aan de orde tijdens deze krutu. Nadat deze vragen door de delegatie werden beantwoord, gaf de granman aan dat hij binnen twee weken zijn gebied voorbereid zal hebben om te worden gevaccineerd. Hij zal zelf op die dag samen met vele andere gezagsdragers en personen uit het gebied worden gevaccineerd.

Hoewel MZ al maanden bezig is met vaccinatieactiviteiten in het Boven- Surinamegebied, is zij blij met deze toezegging. De granman heeft namelijk ook beloofd om samen met het traditioneel gezag de vaccinatiebereidheid onder de Saramaccaanse gemeenschap positief te gaan beïnvloeden.

MZ-directeur Herman Jintie die samen met lokale MZ-medewerkers ook deel uitmaakte van de delegatie riep het gehoor op om een halt toe te roepen aan de uitbraken in de diverse dorpen door zich massaal te laten vaccineren en de MoHanA-maatregelen in acht te nemen.

Aan de Boven-Suriname is het personeel van de medische posten Laduani en Debike al volledig getraind en voorzien van vaccins. Elke vrijdag kunnen personen terecht voor Pfizer, AstraZeneca en Sinopharm. De komende weken zullen mensen vanuit diverse dorpslocaties worden vervoerd om op deze posten te worden gevaccineerd. Binnen enkele weken zal dus na gedegen voorbereidingen de launch van deze vaccinatie groots worden ingeluid te Djoemoe, dichtbij de residentie van de granman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMZ bereikt hoogste punt in vaccinatiebewustzijnscampagne Boven-Suriname