woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Muzieklessen voor ‘Opa Doeli’ bewoners

lees ook ...

SSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) een bezoek gebracht aan het kabinet. Tijdens dit bezoek op 12 febr...

De jongeren in detentie bij Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli krijgen vanaf vandaag, 07 april 2022 muzieklessen van de politiekapel. Deze muzieklessen zijn onderdeel van een project van de politiekapel voor jongeren die normaal geen toegang hebben tot muziekeducatie. De muzieklessen worden voortaan ook deel van de vorming die de jongeren bij Opa Doelie krijgen in hun resocialisatietraject.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en politie haalde aan dat los van de lessen in Opa Doeli, dit project ook uitgevoerd zal worden voor minder draagkrachtigen in achterstandswijken en in de districten. “Muziek is een wereldtaal, we zijn bezig met iets goeds en dit project zal de jongeren hier maar ook de samenleving ten goede komen”, zei de bewindsman.

De minister drukte de jongeren ook op het hart dat ze nog een bijdrage te leveren hebben aan de opbouw van het land. “Zie jezelf niet als verloren mensen. Als land en als overheid hebben we iedereen nodig die Suriname wil helpen opbouwen. We willen niemand kwijtraken, dus na correctie willen we jullie ook terugplaatsen in de samenleving om een bijdrage te leveren”, aldus minister Amoksi.

De jongeren beloofden de minister zich te zullen inzetten en dat hij na drie maanden terug mag komen om hun vooruitgang met de muzieklessen te zien. Kapelmeester Inspecteur Brathwaithe, sprak zijn dank uit aan de minister als initiatiefnemer van dit project en bedankte hem voor de ondersteuning om dit project van de grond te krijgen.

De politiekapel heeft zich met dit project langdurig gecommitteerd om muzikale vaardigheden over te dragen aan de samenleving. De muzieklessen krijgen een structureel karakter en zullen blijvend verzorgd worden. De kapelmeester verwacht dat deze lessen binnen de komende jaren vruchten zullen afleveren voor de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMuzieklessen voor 'Opa Doeli' bewoners