dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
5
(2)

Muziek maken op afstand

lees ook ...

Suriname op weg naar ideale interculturele samenleving

Een ideale intercultuele samenleving is Suriname nog niet, zo toonde theoloog professor Franklin Jabini aan onlangs aan in zijn lezing in opdracht van het Trooninstituut. In een ideale interculturele ...

Er is een cover uitgebracht. ‘Jeevan’ is het resultaat van een samenwerking tussen de Surinaamse  Nisha Madaran en Indroniel, een Nederlandse Hindizanger. Niet  omdat  men niet mag reizen, kan er geen muziek worden gemaakt. De sleutel is improvisatie.

Het team van Indroniel heeft Nisha erbij gehaald, om de cover waarmee hij bezig was samen te voltooien. Beide artiesten hebben  hun zanggedeelte in eigen land opgenomen. Dansers zijn erbij gehaald. In Suriname is dit goed gelukt, maar dit deel ging in Nederland moeilijk vanwege de strenge lockdown op dat moment. Het resultaat is een prachtig modern Hindi-nummer in een modern jasje.

Een uitdaging is het geweest voor Nisha Madaran. Toch heeft zij de samenwerking als positief ervaren. Ze vindt Indroniel een goede zanger. Ook Indroniel wilde altijd al samenwerken met Nisha Madaran. De Surinaamse zangeres gaat gewoon door met het uitbrengen van eigen nummers en ander muziek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMuziek maken op afstand