zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Muurschilderingen voor bewustwording ‘Mental Health’

lees ook ...

Moreel onder OWOS leden blijft hoog

Bondsvoorzitter Marciano Hellings zegt in een vraaggesprek met Starnieuws, dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn. Gastekorten zijn ontstaan. Vrijdag heeft de bond bij de Energie Bedrijven Surinam...

De onthulling van muurschilderingen op de schutting van de Lelydorp Sportbond vond plaats op 05 augustus jongstleden door de First Lady. Dit project werd uitgevoerd door de ‘Junior Chamber International Urban’ en is bedoeld om meer bewustzijn te creëren over de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Een van de doelen is ‘Goede Gezondheid en Welzijn’, waaronder ook mental health valt, (geestelijke gezondheid), want ook dat is gezondheid. De First Lady gaf aan dit project toe te juichen en zei zich vanaf het aantreden van haar echtgenoot sterk te hebben gemaakt om het taboe rondom mental health te doorbreken.

De First Lady gaf aan over Mental Health: “Mensen die mentaal niet gezond zijn, kunnen niet goed functioneren in de samenleving. Daarom ben ik enorm blij dat de JCI ook aandacht schenkt aan mental health. Dit project vind ik geweldig en het is altijd goed wanneer jongeren zich verenigen in sociale en educatieve verenigingen om een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving en hun land.”

De First Lady feliciteerde de organisatie met het initiatief en ze zei dat er veel meer muurschilderingen zullen volgen, omdat wij die awareness nodig hebben. Het gaat in deze niet alleen om verfraaiing gaf zij aan, maar om verfraaiing met een sterke boodschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMuurschilderingen voor bewustwording 'Mental Health'