vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Muurschilderingen voor bewustwording ‘Mental Health’

lees ook ...

Frédérique de Man praat met de assemblee over de slavernijex...

De Nederlandse Frédérique de Man heeft op donderdag 23 maart jongstleden gesproken  met de commissie Mensenrechten in De Nationale Assemblée over het traject dat ingezet moet worden na de excuses van ...

De onthulling van muurschilderingen op de schutting van de Lelydorp Sportbond vond plaats op 05 augustus jongstleden door de First Lady. Dit project werd uitgevoerd door de ‘Junior Chamber International Urban’ en is bedoeld om meer bewustzijn te creëren over de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Een van de doelen is ‘Goede Gezondheid en Welzijn’, waaronder ook mental health valt, (geestelijke gezondheid), want ook dat is gezondheid. De First Lady gaf aan dit project toe te juichen en zei zich vanaf het aantreden van haar echtgenoot sterk te hebben gemaakt om het taboe rondom mental health te doorbreken.

De First Lady gaf aan over Mental Health: “Mensen die mentaal niet gezond zijn, kunnen niet goed functioneren in de samenleving. Daarom ben ik enorm blij dat de JCI ook aandacht schenkt aan mental health. Dit project vind ik geweldig en het is altijd goed wanneer jongeren zich verenigen in sociale en educatieve verenigingen om een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving en hun land.”

De First Lady feliciteerde de organisatie met het initiatief en ze zei dat er veel meer muurschilderingen zullen volgen, omdat wij die awareness nodig hebben. Het gaat in deze niet alleen om verfraaiing gaf zij aan, maar om verfraaiing met een sterke boodschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMuurschilderingen voor bewustwording 'Mental Health'