vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Museumnacht met 12 musea

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

Dit jaar wordt de Museumnacht gehouden met 12 musea, onder het thema ”Hoe wij hier ook samen kwamen”. Op 14 oktober wordt de gemeenschap in de gelegenheid gesteld om 12 musea te bezoeken, die deelnemen hieraan. Men mag kiezen tussen de  bustour langs alle musea of zelf bepalen welk musea wordt aangedaan.

Museum Nacht stelt de samenleving in de gelegenheid om op een educatieve en prettige manier meer te ontdekken over Suriname. Het duurt van 17.00u tot 22.00u. De organisatie heeft in het programma meegenomen alle jubileumvieringen van dit jaar. Het gaat om 150 jaar Hindoestaanse-, 170 jaar Chinese immigratie, en 160 jaar Dag der Vrijheden. Hoe wij hier samenkwamen is hiervan afgeleid.

Elk museum heeft een eigen programma. De 5 bustours zijn over het algemeen gratis. Alleen voor de bus van Commewijne, die een rit van een uur moet maken wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Tanuya Manichand (Volksacademie) en Anjani Gangaram Panday (Lalarook museum) hebben de informatie gegeven Magazine4 op ABC tv. Een prachtige gelegenheid om de musea te bezoeken.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Cultuur&Zo, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeCultuur&ZoMuseumnacht met 12 musea