vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Muntslag-Essed: “Wet voor wijziging kiesrecht moet dringend worden aangeboden”

lees ook ...

De uitvoering van het pilotproject Taakstraffen

Het pilotproject taakstraffen dat door het Openbaar Ministerie wordt uitgevoerd sinds april van dit jaar, zal zich uitsluitend richten op het uitvoeren van onbetaalde arbeid van maximaal 40 uur en zal...

Op de tweede dag van de Academische week in De Nationale Assemblée heeft Serena Muntslag-Essed, namens de Surinaamse Orde van Advocaten en een groep prominenten, opgeroepen tot het indienen van een wet om het kiesrecht te wijzigen. De grondwet bepaalt heel specifiek hoe het kiesrecht bij wet gewijzigd moet worden en praat niet over een referendum. Het is daarom zaak dat er met spoed een wet wordt aangeboden, aldus Muntslag-Essed.

Er zijn enkele voorstellen gedaan voor de wetswijziging, maar deze moeten eerst worden getoetst aan de grondwettelijke bepalingen en hun kansrijkheid voor goedkeuring met een twee derde meerderheid, meldt de voorlichting van De Nationale Assemblee. Muntslag-Essed benadrukte het belang van een zorgvuldige en grondige aanpak om het kiesrecht in Suriname te verbeteren en te versterken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMuntslag-Essed: "Wet voor wijziging kiesrecht moet dringend worden aangeboden"