donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Muntslag-Essed: “Wet voor wijziging kiesrecht moet dringend worden aangeboden”

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk viert 19 jaar Stichting 1 voor 12 me...

De Stichting 1voor12, een organisatie gewijd aan het helpen van mensen in nood, vierde afgelopen zaterdag haar 19-jarig jubileum met ondersteuning van vicepresident Ronnie Brunswijk. De viering vond p...

Op de tweede dag van de Academische week in De Nationale Assemblée heeft Serena Muntslag-Essed, namens de Surinaamse Orde van Advocaten en een groep prominenten, opgeroepen tot het indienen van een wet om het kiesrecht te wijzigen. De grondwet bepaalt heel specifiek hoe het kiesrecht bij wet gewijzigd moet worden en praat niet over een referendum. Het is daarom zaak dat er met spoed een wet wordt aangeboden, aldus Muntslag-Essed.

Er zijn enkele voorstellen gedaan voor de wetswijziging, maar deze moeten eerst worden getoetst aan de grondwettelijke bepalingen en hun kansrijkheid voor goedkeuring met een twee derde meerderheid, meldt de voorlichting van De Nationale Assemblee. Muntslag-Essed benadrukte het belang van een zorgvuldige en grondige aanpak om het kiesrecht in Suriname te verbeteren en te versterken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMuntslag-Essed: "Wet voor wijziging kiesrecht moet dringend worden aangeboden"