dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Multipurpose kunstgrasveld te Domburg geopend

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gez...

Er is tussen Suriname en Frans-Guyana een intentieverklaring getekend voor gezondheidsdiensten. Het is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheids...

President Santokhi opende op zaterdag 21 augustus samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Gracia Emanuel van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport een multipurpose kunstgrasveld te Domburg. Daarbij waren  aanwezig de minister van Grondbeleid en bosbeheer Dinotha Vorswijk, DNA-leden Asiskumar Gajadien en Miquella Soemar- Huur, districtscommissaris Wanica Zuid-Oost Mohamed Shafiek Goelaman en directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw.

Met de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in het district Wanica, ressort Domburg, is er gelegenheid voor jeugdigen om zich te kunnen vermaken, maar ook om topsporters te identificeren. DNA-lid Miquella Soemar- Huur zei dat sporten een stijl moet worden van elk individu. Het moet daarom ingebed worden op elk niveau van het onderwijssysteem, de gezondheidszorg en in het jongerenbeleid. Het stimuleren van sportbeoefening eist dat er landelijk voldoende faciliteiten zijn, waar gezinnen en personen van alle leeftijden.

“Het is goed om te weten dat er door de overheid, landelijk reeds 27 van zulke sportvelden zijn aangelegd en opgeleverd. Deze regering heeft nieuwe beleidsinzichten met betrekking tot het nationaal gericht sportbeleid, waarbij de decentralisatie van sport in ons land prioriteit zal genieten. Hierbij is het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport te weten het Directoraat sport, de opdrachtgever. De financiering geschiedt vanuit het Staatsolie Sportfonds en de uitvoering ligt bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB)”, aldus de president tijdens de opening van het multipurpose kunstgrasveld te Domburg.

Aan de de heer Dennis Wortel, beheerder van het complex, werd er symbolisch sportmateriaal overhandigd vanuit de KNVB. Daarnaast werden er ook certificaten overhandigd aan deelnemers van het ‘World Coach’ programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMultipurpose kunstgrasveld te Domburg geopend