dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
0
(0)

Multifunctioneel Centrum voor Ontwikkeling Inheemsen

lees ook ...

Nieuwe valutaregels deviezencommissie

Om de rust en stabiliteit in Suriname te waarborgen, heeft de Deviezencommissie drie besluiten genomen. Met ingang van 1 maart 2021 moeten exporteurs al hun exportopbrengsten repatriëren naar Surinam...

De Stichting Super Liga der Tucajana is een organisatie die bezig is met de ontwikkeling van de inheemsen op voornamelijk agrarisch gebied. De Stichting wil een Multifunctioneel Centrum opzetten, dat als centraal punt zal dienen om de projecten te coördineren. In verband hiermee heeft de Stichting een een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi. In opdracht van het staatshoofd zal Bureau Eenheid deze samenwerking verder mede-coördineren en -monitoren.

Eerder was er al een kennismakingsonderhoud geweest tussen de Stichting en president Santokhi waarbij er een aantal zaken zijn gepresenteerd met betrekking tot het brengen van ontwikkeling voor de inheemsen in het binnenland. Er is toen gesproken over de agrarische ontwikkeling, pluimvee en het creëren van afzetmarkten. De ministers Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GB) en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zaten ook aan bij deze meeting. Beide ministeries zullen een faciliterende rol hebben met betrekking tot de status van gronden en landbouwgrondonderzoek, landbouwtraining en -begeleiding. De stichting heeft LVV ook om ondersteuning gevraagd bij de verdere ontwikkeling van de gewassen markoesa, cassave en ananas.

Besloten werd de ideeën in een projectvoorstel te vervatten om daarna op zoek te gaan naar middelen voor duurzame financiering. De woordvoerder van de Stichting Mario Wijngaarde vond de meeting functioneel en zei dat de Stichting binnen twee weken een draft van het projectvoorstel klaar wil hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMultifunctioneel Centrum voor Ontwikkeling Inheemsen