zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(2)

Multifunctioneel centrum voor mensen met beperking;Santokhi krijgt dossier

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Mensen met een beperking willen graag dat er een multifunctioneel centrum voor de doelgroep wordt opgezet. Dit centrum zal de naam ‘Kondre Wan Okasi’ krijgen. Aniel Koendjbiharie, voorzitter van Stichting Wan Okasi, heeft een dossier voor de bouw van dit centrum aan president Chandrikapersad Santokhi overhandigd. Het is de bedoeling dat dit uiteindelijk zelfstandig zal fungeren. 

De stichting Wan Okasi houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van mensen met een beperking. Het project voor de bouw van Kondre Wan Okasi werd met behulp van computerbeelden aan de president gepresenteerd. Het is de bedoeling dat de stichting zelfstandig zal worden en fungeren als een bedrijf, waaraan Suriname kan verdienen. De begeleiding van mensen met een beperking is een belangrijk aspect hierin.

In het centrum worden hulpbehoevenden klaargemaakt, zo zelfstandig mogelijk te fungeren in de maatschappij. Bij het bouwplan is er dan ook rekening gehouden met de speciale noden van deze groep. “We willen niet afhankelijk blijven, maar onze centjes zelf verdienen” stelt Koendjbiharie.

Met behulp van moderne landbouwtechnieken als hydroponics zal werkgelegenheid gecreëerd worden in de community voor mensen met een beperking. Er zal met deze technieken groenten en zoete patat worden geteeld, die voldoen aan exporteisen.

De stichting verkeert in de gelukkige omstandigheid een hydroponics deskundige te hebben. De startfase van het project is begroot op ongeveer US$ 10 miljoen. Bij de follow-up van het project zal de financiering gedaan worden uit de inkomsten verkregen uit de startfase.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMultifunctioneel centrum voor mensen met beperking;Santokhi krijgt dossier