Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

MULO school in Suriname in de ban van een “Geest”

Geplaatst

op

door

Leerlingen van de muloschool te Paranam zijn onlangs herhaaldelijk belaagd door een onrustige ziel die in de omgeving van de school rondwaart.

Schooldirecteur Jane Dipokromo en geestelijke begeleider Leendert Pocorni bevestigen dat de leerlingen van de Muloschool in Paranam lastig worden gevallen door een geest.

Tijdens een sessie met de slachtoffers is naar voren gekomen dat de ziel van een man die jaren geelden in het aangrenzende bos is verongelukt nog geen rust heeft gevonden. Hij werd geraakt voor een vallende boom toen hij en collega’s in het bos bezig waren bomen om te hakken. Hierdoor zouden de leerlingen lastig worden gevallen.

In oktober hebben verschillende gevallen voorgedaan. Jongens en meisjes van verschillende leeftijden en klassen werden slachtoffer. De in totaal vijf incidenten hebben zich op verschillende momenten voorgedaan bij eerste-, tweede- en vierdeklassers. Omdat de aanvallen aanhielden wendde de schoolleiding zich tot het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C).

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Maija

het spookt ..ook op mijn school. en me moeder werkt bij een verzorgingshuis .oude mensen die ooit daar woonden of verpleegd zijn en overleden zijn. rennen nog door het pand. ik zei aan me moeder laat ze geen nachtdiensten meer draaien.Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen