Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

MULO school in Suriname in de ban van een “Geest”

Geplaatst

op

Leerlingen van de muloschool te Paranam zijn onlangs herhaaldelijk belaagd door een onrustige ziel die in de omgeving van de school rondwaart.

Schooldirecteur Jane Dipokromo en geestelijke begeleider Leendert Pocorni bevestigen dat de leerlingen van de Muloschool in Paranam lastig worden gevallen door een geest.

Tijdens een sessie met de slachtoffers is naar voren gekomen dat de ziel van een man die jaren geelden in het aangrenzende bos is verongelukt nog geen rust heeft gevonden. Hij werd geraakt voor een vallende boom toen hij en collega’s in het bos bezig waren bomen om te hakken. Hierdoor zouden de leerlingen lastig worden gevallen.

In oktober hebben verschillende gevallen voorgedaan. Jongens en meisjes van verschillende leeftijden en klassen werden slachtoffer. De in totaal vijf incidenten hebben zich op verschillende momenten voorgedaan bij eerste-, tweede- en vierdeklassers. Omdat de aanvallen aanhielden wendde de schoolleiding zich tot het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C).

1 Reactie

1 Reactie

  1. Maija

    woensdag 5 december 2018 at 21:38

    het spookt ..ook op mijn school. en me moeder werkt bij een verzorgingshuis .oude mensen die ooit daar woonden of verpleegd zijn en overleden zijn. rennen nog door het pand. ik zei aan me moeder laat ze geen nachtdiensten meer draaien.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Wegenautoriteit Suriname Sluit 2018 tevreden af

Geplaatst

op

By

Directeur Grasella Jozefzoon van de Wegenautoriteit Suriname geeft aan dat haar organisatie een succesvol jaar achter de rug heeft. De eerste vrouwelijke directeur van deze overheidsorganisatie voert aan dat er zeker zaken zijn geweest die anders konden worden aangepakt, maar blikt desondanks tevreden terug als het gaat om werkzaamheden die zijn verricht in het jaar 2018.

Wegenautoriteit Suriname is een overheidsorganisatie die reeds 17 jaren aan de weg timmert en zich bezighoudt met het onderhoud en beheer van alle primaire wegen en bermen, alsook de oeververbindingen. Het is van essentieel belang dat primaire wegen de nodige aandacht krijgen.

Het ligt in de bedoeling dat de wegen zo veilig mogelijk worden gehouden, zodat de weggebruikers gevaarvrij deel kunnen nemen aan het verkeer. De organisatie is momenteel bezig met een landelijk schoonmaakproject, waarbij verschillende districten een schoonmaakbeurt ondergaan.

In de districten Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Brokopondo en een deel van Sipaliwinie zijn de opschoonwerkzaamheden reeds van start gegaan en zal binnen niet al te lange tijd moeten worden afgerond.

De samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en de verschillende actoren zijn zeer positief te noemen. Zodra er projecten moeten worden uitgevoerd op de openbare wegen, worden er verzoeken ingediend bij het eerdergenoemde ministerie. Het ministerie wordt vervolgens op haar beurt voorzien van adviezen door de Wegenautoriteit Suriname om het werk tot uitvoer te brengen.

Volgens de directeur moeten de projecten in het jaar 2019 normaal voortgang kunnen vinden. Wegen die nog beheerd worden door het ministerie zelf, zouden ook overgedragen kunnen worden aan de Wegenautoriteit Suriname, zodat deze organisatie de problemen in die betreffende wegen kan aanpakken.

De extra inkomsten door het innen van de rij- en voertuigenbelasting, ingaande 1 januari 2019, zal de autoriteit de ruimte bieden om het onderhoud en beheer te optimaliseren, waardoor de veiligheid van de weggebruiker gegarandeerd blijft. De directeur geeft tenslotte aan dat de gemeenschap te allen tijde rechtstreeks contact kan en mag opnemen met de Wegenautoriteit Suriname.

Lees verder

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |