vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mulo- en lbo-directeuren geïnformeerd over onderwijsvernieuwing

lees ook ...

Wereld habitat dag, eerste maandag in oktober

Vandaag, 03 oktober is het wereld habitatdag. De Verenigde Naties nam in 1985 een resolutie aan, voor het instellen van de Wereld Habitat dag en wel op de eerste maandag in oktober. Deze dag heeft als...

Tijdens een online meeting op 3 september 2021 is aan de schooldirecteuren van het lager beroepsonderwijs (lbo) en meer uitgebreid lager onderwijs (mulo) de onderwijsvernieuwing uitgelegd. Er is gefocust op leerjaar 9 met name op het leerprogramma, wanneer de inschrijfdata zijn en hoe de toewijzing naar de scholen zal geschieden.  

In de nieuwe structuur zal het voortgezet onderwijs, die na de basisschool start, opgebouwd zijn uit de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Het onderwijs, in de vernieuwing, is vormgegeven vanuit het iSTREAMS (Science, Technology, Reading, Engineering, Arts, Mathematics) principe waaraan innovation (I) en service (S) zijn toegevoegd. Hierin zullen de verschillende vakken met elkaar worden gecombineerd om de gewenste ontwikkeling bij leerlingen op gang te brengen.

Het curriculum van leerjaar 9 zal op alle scholen hetzelfde zijn en zal bestaan uit algemeen vormende vakken en beroepenoriëntatie. De beroepenoriëntatie heeft als doel om leerlingen kennis te laten maken met verschillende beroepen zodat zij erachter kunnen komen waar hun interesses en talenten liggen. De didactiek is gericht op competentieontwikkeling vanuit 21-eeuwse vaardigheden en de toetsing is gericht op het formatieve. In leerjaar 9 zullen er ± 35 lesuren ingeroosterd zijn.

De inschrijving is op 8, 9 en 10 september en het inschrijfgeld bedraagt SRD 70,- per leerling. De leerlingen zullen worden geplaatst op een lbo- of muloschool in de buurt van de basisschool waar zij vandaan komen. De lbo – en muloschooldirecteuren ontvangen uiterlijk maandag de lijsten met toevoerscholen.

Het is niet duidelijk of er een differentiatie tussen mulo en Lbo zal zijn of dat die (in elk geval) voor leerjaar 9 wegvalt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMulo- en lbo-directeuren geïnformeerd over onderwijsvernieuwing