vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Mr. John van Niesewand, oud hofpresident overleden

lees ook ...

Eigenaars Doksenclub verdacht van verduistering

Vijai Kirpalani, verdenkt zijn voormalige zakenpartners, de eigenaars van De Doksenclub van verduistering. De verdachten zijn op 14 november jongstleden gedagvaard door het Openbaar Ministerie, maar G...

Mr. John von Niesewand, Oud-Hofpresident, heeft op 25 januari jongstleden het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Hij werd 83 jaar. De gewezen magistraat wordt op donderdag 03 februari met staatseer op Annete’s Hof te ruste gelegd.

In verband met de uitvaart hebben president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en andere regeringsfunctionarissen op woensdag 02 februari het condoleanceregister bij het Hof van Justitie getekend.

Mr. Von Niesewand wordt door juristen en leden van de rechterlijke macht gememoreerd als een rechter met uitzonderlijke wetskennis in zowel het civiel- als het strafrecht. Daarenboven was hij een zeer bescheiden, onbevangen en onpartijdige persoon. Hij werd in 2007 beëdigd als president van het Hof, nadat hij had waargenomen in die functie. In 2010 ging mr. Von Niesewand met pensioen, waarna hij jaren gefungeerd heeft als plaatsvervangend lid.

De gewezen magistraat is ook voorzitter geweest van de RAIO-raad en heeft meegeholpen de rechtersopleiding gestalte te geven. Ook heeft mr. Von Niesewand op de Anton de Kom Universiteit van Suriname het vak burgerlijk procesrecht gedoceerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMr. John van Niesewand, oud hofpresident overleden