zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
3.8
(4)

Mr. J. Nibte: meer onderling respect politici nodig

lees ook ...

Suriname zet belangrijke stap naar modern wegbeheer met over...

De Wegenautoriteit van Suriname heeft recent een belangrijke stap gezet richting verbeterd wegbeheer met de ceremoniële overdracht van essentiële ICT-apparatuur voor het Road Asset Management System (...

 Juriste Joan Meriam Nibte (57), ondervoorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling,(PRO) doet als medepoliticus, een oproep aan alle politici om elkaar respectvol te benaderen, in elk politiek gebeuren. Deze oproep doet zij vanwege onlangs gedane uitspraken van politici die niet van respect getuigen door  respectievelijk oudminister Richard Kalloe en Pertjaja Luhur(P.L.) voorzitter en assemblee lid Paul Somohardjo.

Dommies en homo

Mr. Nibte haalde aan: “Recentelijk heeft oud-minister, ondernemer en ingenieur Richard Kalloe in het radioprogramma “Bakana Tori” uitspraken gedaan over voormalige presidenten van Suriname, waarbij hij hen als “dommies” bestempelde. Ongeacht onze politieke overtuigingen, ben ik van mening dat het van essentieel belang is om kritiek op beleid op een respectvolle en beleefde manier te uiten. Dit zonder de persoonlijke integriteit van onze voormalige ambtsdragers aan te tasten”.

Ik breng u tevens in herinnering de opmerking van Paul Somohardjo over oud V.P. drs. Ashwin Adhin”. Ter uwer informatie: de gewraakte opmerking werd gemaakt tijdens de P.L. vergadering waarin Somohardjo voornoemd als P.L. lid en mogelijk kandidaat bij de volgende verkiezing voorstelde: Sally de rising star.

Sally is een populaire komiek, die optreedt in dameskleding en openlijk homofiel is. In deze context beweerde Somohardjo sr. tijdens die vergadering dat de vorige Vice President, Michael, Ashwin Adhin seksegenoot is van Sally, waarmee hij insinueerde dat Adhin dezelfde seksuele voorkeur zou hebben. Intussen heeft Adhin een aanklacht bij de rechter ingediend tegen Somohardjo wegens smaad en laster.

Oproep emotionele intelligentie

“Het ambt van president en vice president is een gewichtige verantwoordelijkheid die met respect moet worden bejegend, zelfs als we het niet eens zijn met het gevoerde beleid. Als politici hebben we het recht om kritiek te uiten, maar het is van groot belang dat dit gebeurt met zorgvuldigheid en respect voor degenen die hun tijd, moeite en vaak gezondheid hebben gegeven voor de dienstbaarheid aan ons land,” aldus Nibte

Tot slot zei Joan Nibte:“Ik roep op tot een verbeterde emotionele intelligentie en respect binnen ons politieke domein, en ik doe een beroep op u, als gewaardeerde politici , om bij het uiten van uw standpunten rekening te houden met de gevolgen van woordkeuze en de manier waarop kritiek wordt geuit.

Laten we streven naar een politiek discours dat onze democratie verrijkt en ons volk verenigt ” aldus de ondervoorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling, PRO.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMr. J. Nibte: meer onderling respect politici nodig