maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Mr. Essed: “Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft uitdaging”

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven, tot nog toe niet opgespoord kan worden. Essed zegt dat er een Interpol alert is uitgegaan volgens de Internationale Politie Organisatie, wat duidelijk maakt dat de politie in andere landen hem nog niet heeft kunnen vinden. ‘’En de Surinaamse politionele diensten weten ook niet waar de veroordeelde Bouterse zich bevindt’’, aldus Essed.

Essed gaat ervan uit dat de speciale politie-eenheden in Suriname op zoek zijn naar Bouterse. De advocaat verwacht niet dat bij een eventuele verandering van het bestuurlijke na de uitslag van de verkiezingen volgend jaar, de opsporing van Bouterse negatief beïnvloed zou kunnen worden. Hij baseert deze verwachting op het gegeven dat de leiding van de opsporing van personen die al veroordeeld zijn, in handen ligt van de procureur-generaal (pg). Volgens Essed is de pg onafhankelijk.

“Hoewel in onze wetgeving niet is vastgelegd dat de justitie een beloning zou kunnen uitloven die kan leiden tot een tip voor de opsporing van Bouterse, mag zulks wel. De pg zou dat wel mogen doen’’, aldus Essed. Het is al maanden onduidelijk waar oud-president Desi Bouterse zich bevindt.

“In eerste instantie kan je denken dat de politie belast is met dit opsporingstraject. Het Openbaar Ministerie geeft later meer informatie over hoe dit traject eruitziet.’’ Bouterse heeft in het binnenland een landgoed en kent dit gebied goed.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMr. Essed: "Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft uitdaging"