dinsdag 28 maart 2023
25 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

MOU zal de natuur beter beschermen

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Conservation International Suriname voert een programma uit om de biodiversiteit te beschermen. Hiervoor heeft de organisatie medewerking nodig van de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer, alsook Justitie en Politie. De ministers Dinotha Vorswijk en Kenneth Amoksi tekenden kort geleden in dat kader een MOU met de organisatie.

De ondertekening maakt deel uit van een programma dat de biodiversiteit moet onderhouden en beschermen. “Daarbij hebben we het ministerie van Justitie en Politie nodig voor handhaving van de wet en het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer die verantwoordelijk is voor behoud van het bos”, maakt Loes Trustfull, van het CIS managementteam duidelijk.

Wetten die de natuur beschermen moeten worden gehandhaafd. Het uitoefenen van controle is een must. Ook capaciteitsversterking en het bevorderen van het toerisme door producten te ontwikkelen zoals birdwatching. Vorswijk deelde mee dat er een tekort is aan middelen, waardoor het voor de jachtopzieners moeilijk is om hun wettelijk toebedeelde taken goed uit te voeren. “Maar ik geloof dat deze samenwerking het mogelijk zal maken dat er weer en op de juiste manier controle uitgevoerd kan worden”.

CIS zal de jachtopzieners voorzien van benzine, zodat de jachtopzieners zoals voorheen ook het geval was naar de verre binnenlanden kunnen gaan om te patrouilleren, zegt Technical Officer van CIS Sheralynn Hirosemito. “We betrekken ook de gemeenschap omdat die onze oren en ogen zijn, zodat de controle van binnenuit ook gebeurt”, aldus Trustfull. Zo betrekt CIS alle actoren bij de bescherming van de flora en de fauna.

Bron foto: De Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMOU zal de natuur beter beschermen