dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

MoU over vliegroute Colombia -Suriname vice versa getekend

lees ook ...

Gezondheidswerkers getraind in zelfmoordpreventie door PAHO ...

Suïcide is een wereldwijd probleem dat jaarlijks miljoenen levens eist en diepe wonden achterlaat in gemeenschappen. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid heeft de Pan American Health...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft op vrijdag 06 mei jongstleden in Colombia een Memorandum of Understanding (MoU) getekend die gaat over het onderhouden van de vliegroute door beide landen op de route Suriname – Colombia en vice versa.

Minister Jubithana is erg blij met deze stap. “Met deze MoU kan alvast een start gemaakt worden vanuit beide landen en kunnen luchtvaartmaatschappijen nu toestemming aan autoriteiten vragen om vluchten te mogen uitvoeren naar en van Colombia. De weg naar Colombia is nu een stuk korter geworden”. Bogota biedt ook directe verbindingen naar andere landen binnen Zuid-Amerika en naar de verschillende continenten waaronder Canada en Spanje.

Colombia is ook één van de best ontwikkelde landen in Zuid-Amerika en de hub in het Noorden van Zuid-Amerika. Zij investeren veel in hun jeugd en er zijn goede universiteiten, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor uitwisseling van kennis. Ook de gezondheidszorg is op een zeer hoog niveau, waar al langer uitwisseling mee plaats vindt en Surinamers naartoe gaan voor specialistische behandeling.

Colombia vervult ook een voortrekkersrol in Toerisme. Suriname kan daar ook een voorbeeld zien van natuur toerisme en hoe die verder te ontwikkelen. Deze Mou biedt daarom ook de basis voor nieuwe economische en culturele vooruitzichten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoU over vliegroute Colombia -Suriname vice versa getekend