dinsdag 3 oktober 2023
29.7 C
Paramaribo
17.9 C
Amsterdam
0
(0)

Motoren Canawaima vielen uit tijdens vaart

lees ook ...

WWF-Guianas geeft Brokopondo posters met beschermde diersoor...

WWF Guianas heeft posters met daarop beschermde diersoorten gedoneerd aan Brokopondo op aanvraag van het districtscommissariaat Brokopondo Centrum. Deze posters hebben als doel dat jong volwassenen ...

De veerboot, Canawaima werd op 28 oktober 1998 ingezet door de Canawaima Ferry Service. De boot is een  gezamenlijk eigendom  van Suriname en Guyana. Beide  landen hebben 50 procent van het geplaatste aandelenkapitaal. Jarenlang fungeerde de Guyana-Suriname Ferry Service als een schakel tussen de twee landen, waardoor de economische en culturele betrekkingen wederzijds verbeterden.

De veerboot onderhoudt de grensverbinding tussen Suriname en Guyana, en zou aanvankelijk twee dagen uit de vaart zijn, nadat de motoren dinsdag uitvielen tijdens een terugreis uit Guyana. Echter zal de boot pas 24 maart weer operationeel zijn, omdat de NV Canawaima  noodreparaties moet ondergaan.

De boot is de afgelopen vijf jaren vaker uit de vaart gehaald, onder andere door de coronavirusepidemie.  In oktober 2021 werd de veerboot weer in gebruik genomen, nadat het een jaar ging uit de vaart, omdat de motoren moesten worden gereviseerd.
.
Wanneer de veerboot uitvalt, zijn de reizigers aangewezen op de alternatieve backtrack routes om te reizen naar Guyana of Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMotoren Canawaima vielen uit tijdens vaart