maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Motivatiesessies en computertrainingen voor scholierenmoeders

lees ook ...

Catalyste Plus helpt vrouwen in Nickerie met strategische pl...

De Canadese organisatie Catalyste Plus heeft twee projecten succesvol afgerond in het district Nickerie. De projecten waren gericht op het helpen van vrouwen met het opstellen van strategische plannen...

Vijftig geregistreerde scholierenmoeders zijn door het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), in samenwerking met Jamaata Education Center in de gelegenheid gesteld om een computertraining te volgen. Voorafgaand hebben 35 participanten deelgenomen aan virtuele motivatiesessies, verzorgd door van Aishel Bradley.

De motivatiesessie had tot doel de scholierenmoeders te motiveren en te versterken om verder te werken aan hun gestelde levensdoelen, waarbij het afronden van hun schoolopleiding een belangrijke rol speelt. De computertraining heeft tot doel deze groep moeders computervaardigheden bij te brengen die zij kunnen gebruiken voor hun schoolopdrachten en online lessen, maar ook als zij na hun opleiding de arbeidsmarkt betreden.

Deze sessies en trainingen zijn georganiseerd voor geregistreerde scholierenmoeders van het Project Scholieren Moeders (PSM). Het PSM is belast met het vormen, voorlichten, hulpverlenen en begeleiden van deze groep. Middels deze motivatiesessies wil het onderdirectoraat NJA de scholierenmoeders inspireren om het schoolproces succesvol af te ronden. Er is gesproken over kwaliteit van het leven, stellen en halen van doelen, zelfontwikkeling, time management, stress management en omgaan met teleurstellingen.

Tijdens de start van de computertraining heeft Jennifer Landveld, directeur Jamaata Education Center, aangegeven dat de samenwerking tussen het ministerie van AW&J en zijn organisatie een bijzonder moment is. Landveld heeft de scholierenmoeders bemoedigd om zich in te zetten en deze training succesvol af te ronden. Na het doorlopen van de training zullen de deelnemers instaat zijn om zelfstandig te zoeken naar informatie, de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in hun dagelijks leven en na hun onderwijsproces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMotivatiesessies en computertrainingen voor scholierenmoeders