maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Motivatie genoeg voor hervatting tafeltennis

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

In februari dit jaar hervatte de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB) zijn activiteiten. Kort daarna waren zij genoodzaakt te stoppen, omdat ons land te maken kreeg met de derde covid-19 besmettingsgolf. Voorzitter Gieta Girjasing geeft toe, dat er enige teleurstelling was, maar zij ziet nog genoeg motivatie. Daarom is er voor haar hoop, om te komen tot bloei van de sport.

Het bestuur vindt decentralisatie doorslaggevend. Vóór de uitbraak werd er al getafeltennist in Nickerie en Saramacca. Nickerie had  in die korte tijd al elf vrouwen. De mogelijkheid bestaat  er dus voor een vrouwencompetitie. Het bestuur hoopt ook in andere districten bekendheid te geven aan de sport, en daarom is men al bezig de basis te leggen.

Girjasing ziet geen obstakel in het  weer opstarten van de activiteiten. “Tafeltennis is een individuele sport waarbij de sporters meer dan twee meter van elkaar staan”, legt zij uit. De voorzitter is op de hoogte van de ernstige covid-19 situatie, maar  kijkt toch vol verwachting uit, naar het moment dat de overheid toestemming zal geven om de zaak weer op te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMotivatie genoeg voor hervatting tafeltennis