Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Motie voor aanpak criminaliteit in Suriname afgewezen

Geplaatst

op

De motie die was ingediend voor het aanpakken van de criminaliteit in Suriname is afgewezen met 27 tegen stemmen en 12 voor. Tijdens de algemene politieke beschouwingen was de hoge criminaliteit in Suriname een belangrijk onderwerp.

Het assembleelid Marinus Bee had de motie namens vijftien leden van de oppositie ingediend waarin om 10 miljoen SRD werd gevraagd om de criminaliteit een halt toe te roepen. Dit was volgens hem nodig omdat in de begroting voor 2017 maar SRD 1,5 miljoen wordt vrijgemaakt voor de aanpak van criminaliteit. Er waren meer tegenstanders dan voorstanders van de motie en dus heeft deze het niet gehaald. President Bouterse liet weten dat hij de bezorgdheid begrijpt. De regering is momenteel bezig met een integraal plan dat vandaag uitgewerkt zal worden. In samenspraak met de minister van financiën zal dan gekeken worden hoeveel geld er wordt vrijgemaakt voor de aanpak van criminaliteit. Volgens Bouterse zal de criminaliteit op een integrale manier moeten worden aangepakt. Dit in samenwerking met het korps politie, het nationaal leger en andere veiligheidsdiensten. Hierbij zal er speciale aandacht worden geschonken aan ‘Intelligence gathering’ en het in operatie brengen van het concept van Burgerveiligheid. Hierbij zullen de gemeenschap, particuliere bewakingsbedrijven en buurtorganisaties een rol spelen.

Volgens Krishna Mathoera van de VHP is er echt geld nodig om het huidige criminaliteitsprobleem grondig aan te pakken. Zij gaf aan dat veel middelen ontbreken bij politie waardoor er niet genoeg gedaan kan worden. Naomi Samidin van de NDP vond de motie stemmingmakerij. Volgens haar waren de mensen die nu aangeven dat er te weinig geld is in de regering. En die hebben te weinig gedaan om dit probleem te voorkomen. Daarnaast wordt er in de motie opgemerkt dat burgers het recht in eigen handen zullen nemen. Dit zou oproepen tot anarchie en chaos, wat voor meerderen ook een reden was om tegen te stemmen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen