woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
4
(6)

Moslimorganisaties richten open brief aan de President

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Het bestuur van de Madjilies Moslimien Suriname en het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname hebben namens de Islamitische organisaties: FIGS, SIS, SMF, AI, PJIS en SIO, op 27 januari een brief gestuurd naar President Santokhi, Vicepresident Brunswijk en de voorzitter van de Nationale Assemblee, de heer Bee, waarin zij hun ongenoegen over recente ontwikkelingen hebben geuit.

In dit schrijven hebben zij aandacht gevraagd voor de minder plezierige ontwikkelingen in de achter ons liggende weken. Zij geven aan het beleid van president Santokhi niet moslimvriendelijk te vinden, waaronder valt, het besluit een ambassade in Jeruzalem te openen, de afwezigheid van een Surinaamse missie bij stemming over een resolutie betreffende het Palestina vraagstuk in de Verenigde Naties op 31 december 2022 en de samenstelling van de Surinaamse delegatie naar India.

Zij geven verder aan dat de samenwerking van de VHP met de Indiase politieke partij BJP, die een dominante hindu partij zou zijn en een sterk anti muslim beleid voert, een ongewenste uitstraling heeft op de regering die verantwoordelijk is voor de totale samenleving. Zij zeggen dat zij graag zien dat de harmonie en ons land gewaarborgd blijft en geven aan graag hierover met de President van gedachten te willen wisselen.

De brief werd gestuurd naar de President en is voor ontvangst getekend, hetzelfde geldt voor de Vice-President, de Voorzitter van de Nationale Assemblee, de Minister van Binnenlandse Zaken, de Redactie Nieuwsdienst Star, de Nieuwsdienst van STVS,  Nieuwsdienst ATV, Nieuwsdienst Radio 10, Nieuwsdienst ABC en de Nieuwsdienst van Apintie.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoslimorganisaties richten open brief aan de President