donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(2)

Mosa Rother opgepakt ivm 60 miljoen fraude CBvS

lees ook ...

Pertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off campagne gro...

"Na slechte tijden komen er goede tijden. Na regen komt er zonneschijn," verklaarde Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), vol trots tijdens de massale kick-off van de verkiez...

In de zaak van de reçu fraudezaak waarbij 60 miljoen SRD op de rekeningen van burgers werd gestort, is de bode van het ministerie van financiën Mosa Rother die gezocht werd, aangehouden. Hij werd vandaag aan de Nieuw Weergevonden weg klemgereden.

Robert Koendjbiharie, (Blaka) werd de vorige week opgepakt ondanks het feit dat hij enkel manja verkoper is. Het gerucht doet de ronde dat zijn rekening zou zijn gebruikt voor fraudetransacties. Ook Danielle Kom, hoofd Comptabiliteit Financiën & Planning, haar zus Megeza, broer Mervelino, Yoran Rother en Sergio Cruden(Taffa), die allen medewerkers bij het ministerie van Financiën waren, zijn eerder opgepakt en ingesloten. Enkel de moeder van Yoran, F. Rother weet zich tot nu toe buiten de lange grijparmen van de wet te houden.

Combemarkt, MN carcentre en Grote Boommarkt, die vele miljoenen op hun rekening gestort kregen, lijken vrijuit te gaan. Als de eigenaren van deze grote supermarkten geen weet hadden waar het geld vandaan kwam, hoe zouden ze het dan aan de ‘eigenaren’  teruggeven? Dit blijft een open vraag en is een onderzoek waard.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMosa Rother opgepakt ivm 60 miljoen fraude CBvS