maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Morgen 10.000 ste vaccinatie in Suriname

lees ook ...

Meer dan 100.000 views bij comeback informatief programma Wr...

Het oudste ministerieel voorlichtingsprogramma in Suriname, Wroko Afersi, heeft de afgelopen week een succesvolle comeback gemaakt en heeft in korte tijd de grens van 100 duizend views op Facebook ove...

Zaterdag tussen 09.00 uur en 10.00 uur zal de tienduizendste vaccinatie worden toegediend tijdens de grote vaccinatiecampagne in het KKF gebouw. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid geeft aan dat de inzet van vele mensen die de afgelopen weken heel hard hebben gewerkt dit tot stand hebben gebracht.

De vaccinatiecampagne startte op 23 februari. De eerste prikken voor zorgmedewerkers kwamen uit een donatie van 1000 vaccins die geschonken waren door Barbados. Een gift van 50.000 vaccins uit India geeft ruimte nog velen te kunnen verder vaccineren. Het ministerie heeft een prioriteitenlijst opgesteld om zo de meest kwetsbare groepen in onze samenleving zo snel mogelijk te beschermen.

De bevolking zal via verschillende media vernemen welke groep aan de beurt is. Aan de rest van de samenleving wordt gevraagd de berichtgeving te blijven volgen en nog even geduld te hebben. Iedereen die gevaccineerd wil worden komt aan de beurt.

Het ministerie geeft aan tevreden te zijn over het vaccinatieproces. Zij geeft aan wat het gebruik van het AstraZeneca-vaccin betreft, volledig te varen op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks- en gezondheidsinstituten zoals de World Health Organization (WHO) en de European Medicines Agency (EMA). Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie (TAC).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMorgen 10.000 ste vaccinatie in Suriname