maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Moreel onder OWOS leden blijft hoog

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

Bondsvoorzitter Marciano Hellings zegt in een vraaggesprek met Starnieuws, dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn. Gastekorten zijn ontstaan. Vrijdag heeft de bond bij de Energie Bedrijven Suriname, wel een drukbezochte ledenvergadering gehouden. Het moreel bij de leden van OWOS staat heel hoog, en het zal volgens Hellings niet lukken om deze te breken.

De regering en De Nationale Assemblee hebben nog niet gereageerd op de petiie van de bond. President Santhoki, de vicepresident en de Assembleevoorzitter hebben alle drie dit schrijven ontvangen, waarin geëist wordt, dat het ontslag van Hellings wordt teruggedraaid.  De leden zijn vastberaden en niet onder de indruk van de aangekondigde maatregelen door de directie in de persoon van Leo Brunswijk tegen werknemers, die zich niet op het werk melden. OWOS wil dat de motie wordt uitgevoerd. Werknemers waren toch op de vergadering, maar niet op het werk.

Men wil ook direct beginnen met de CAO onderhandelingen. De vorige CAO is reeds vier maanden verlopen. Het vertrouwen in de directie is opgezegd. OWOS wil met de Raad van Commissarissen onderhandelen. In Nickerie wordt volgens Hellings niet gekwalificeerd personeel ingezet op de Ogane gasplant.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoreel onder OWOS leden blijft hoog