zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Mora Kondre heeft nu 24 uur electriciteit

lees ook ...

Naresh Algoe nu ook substituut-griffier parlement

Naresh Algoe is dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) beedigd als substituut-griffier. De vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, spreekt van een bijzondere dag. Algoe is jurist en bestuursku...

Mora Kondre  op vijf kilomater afstand van Moengo heeft nu 24 uur stroom per dag. Door de officiële ingebruikname van de elektriciteit zullen velen terugkeren naar het dorp volgens Kapitein Freddy Brunswijk. Velen hebben de kapitein reeds benaderd voor een stuk grond. Mora Kondre is de regering dankbaar.

“Regering Santokhi-Brunswijk zet me in problemen, want ik heb bijna geen plek meer om mensen te helpen”, zei hij verontwaardigd. De kapitein is ingenomen met de nieuwe ontwikkelingsprojecten, de bouw van de middelbare school en alsook het asfalteren van wegen. “Als deze scholen worden gebouwd in Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zullen we onze kinderen niet meer bij de internaten in Paramaribo zetten. Deze gaan leeg lopen”, zei hij. Hij voorspelt ook, dat het huren van appartementen zal afnemen. Dure bouwkavels in en nabij Paramaribo zullen in prijzen moeten dalen. “De file zal zich verplaatsen naar het binnenland”, is een ander voorspelling van het dorpshoofd.

De moeder van de vicepresident is afkomstig uit dit dorp. Zij was ook aanwezig. De vicepresident zegt dat hij zich aan zijn belofte heeft gehouden. Het hield in dat wanneer ‘hun eigen mensen’ in de regering zitten, ze hiervan zouden profiteren.  Er wordt binnenkort in dat gebied een groot stuk land ontbost om die te verkavelen. “Ook een mast van Telesur zal hier opgezet worden, want het kan niet zo zijn dat jullie dichtbij Moengo zijn en geen mobielbereik hebben”, aldus vicepresident Brunswijk.

Er was veel belangstelling van bewoners uit Mora Kondre en omliggende dorpen zoals Krabu Olo. De bedoeling is dat deze dorpen ook permanente stroomvoorziening krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMora Kondre heeft nu 24 uur electriciteit