woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

MOP is ontwikkelingsgericht zegt president Santokhi

lees ook ...

President Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer amb...

Voorzitter Joyce de Vlugt van de Douanebond heeft diverse knelpunten gedeeld met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft vrijdag breedvoerig gesproken met het bestuur van de douanebo...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 16 december 2021 in ’s lands vergaderzaal onderstreept dat het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP 2022-2026) de bouwstenen vaststelt voor ontwikkeling tot 2050. “Het MOP gaat niet over de actuele problematiek, maar geeft een perspectief voor de komende jaren. Het identificeert ook de kansen, die wij als natie kunnen benutten.”

De regeringsleider schetste een toekomstbeeld, waarin een ieder binnen het stelsel van wet en recht zelf besluiten kan nemen over het realiseren van zijn eigen mogelijkheden, met inachtneming van de duurzaamheid van de omgeving. President Santokhi zei dat in de toekomst elke inwoner trots moet zijn om te leven in een Suriname, dat welvaart en welzijn biedt.

Het staatshoofd noemde normen en intenties die wij hoog in het vaandel moeten houden zoal: Democratie, rechtstaat en mensenrechten, strategisch buitenlandse politiek en goed bestuur. Daarnaast moeten zekerheid van energie, water, voedsel, gezondheidszorg, onderwijs, communicatie en sociale voorzieningen gegarandeerd zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMOP is ontwikkelingsgericht zegt president Santokhi