woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

MOP aangenomen in DNA

lees ook ...

Koersen schieten omhoog – Politie niet blij met optred...

- de koersen van de dollar en de euro schieten door het plafond. - Suriname blijft staan achter de ‘One China’-policy. - De politie-eenheden die gisteren optraden bij relletjes in het dorp Jamaica, ...

Tijdens de inhoudelijke behandelingen van het Meerjaren Ontwikkelingsplan op maandag 20 december jongstleden, gaf president Chandrikapersad Santokhi aan dat het plan toekomstgericht is. Het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP 2022-2026) werd dezelfde dag met 32 stemmen vóór en 11 tegen, aangenomen in de Nationale Assemblee. 

Het staatshoofd heeft op 16 december 2021 in ’s lands vergaderzaal onderstreept dat het “MOP niet gaat over de actuele problematiek, maar een perspectief geeft voor de komende jaren. Het plan stelt de bouwstenen vast voor ontwikkeling tot 2050. Het identificeert ook de kansen, die wij als natie kunnen benutten.” Met de aanname van het MOP is er samen met het Herstelplan en het Tripartiet Akkoord een reeks van instrumenten in place om als grondslag te dienen voor het gezond maken van de Surinaamse economie.

In het MOP is onder andere opgenomen dat er in de planperiode een gemiddelde reële loonstijging zal zijn van zeventien procent. Enkele andere importante uitvloeisels van het plan zijn: het stimuleren van appartementsbouw en bouw van 500 sociale woningen per jaar; een moderne overheid die efficiënt, transparant en klantgericht is alsook stimulering van waarde-creatie in agro-en dienstensectoren.

Ook zal het aantal toeristen moeten groeien met 50.000, terwijl er 9.000 nieuwe banen zullen worden gecreëerd. Op basis van het MOP moeten de jaarplannen en de begrotingen van de komende jaren worden opgesteld. Het staatshoofd heeft benadrukt dat het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2022-2026 niet vanachter een bureau is geschreven, maar op basis van vele studies en consultaties tot stand is gekomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMOP aangenomen in DNA