maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
5
(1)

Mooie momenten 2020 voor regering Santokhi-Brunswijk

lees ook ...

Minister Ramdin: ‘Excuses slavernijverleden moeten in Surina...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren de Speciaal Gezant Slavernijverleden, Frédérique de Man, ontvangen voor een ...

De olievondsten van de afgelopen periode en de bezoeken van hoge buitenlandse functionarissen aan ons land zijn gedenkwaardige momenten geweest voor de regering Santokhi -Brunswijk. President Chandrikapersad Santokhi stond tijdens de eindejaarspersconferentie van 28 december stil bij deze momenten.

Het Staatshoofd zei dat de grote olievondsten in ons land bijzondere perspectieven bieden voor duurzame ontwikkeling. De opbrengsten van de natuurlijke hulpbronnen, waaronder olie, zullen in de visie van de regering  moeten toekomen aan het Surinaamse volk, waarvoor de randvoorwaarden worden gelegd. De President: “De samenleving zal, mits wij in de gelegenheid worden gesteld om deugdelijk financieel economisch beleid te blijven voeren, een welvaart kennen zoals die nog nooit eerder in ons land is gekend. En binnen het afgelopen jaar is daarvoor de basis gelegd”

De President  noemde de bezoeken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, en het officiële bezoek van president Irfaan Ali van Guyana, hoogtepunten. Met zijn Guyanese ambtgenoot zijn er verschillende bilaterale gesprekken gevoerd die de basis zullen vormen voor verregaande samenwerking tussen de Guyana’s op basis van reciprociteit en gezamenlijke ontwikkeling. Het bezoek van president Ali was tijdens de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname waarbij ook de Nederlandse en Braziliaanse ministers van Buitenlandse Zaken, respectievelijk Stef Blok en Ernesto Araujo, alsook vertegenwoordigers van Frankrijk, aanwezig waren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMooie momenten 2020 voor regering Santokhi-Brunswijk