woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers geïnstalleerd

lees ook ...

Het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers is maandag per beschikking geïnstalleerd door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). De bedoeling is dat dit team zal zich buigen over de veiligheid van de Surinaamse gemeenschap, met name de Chinese ondernemers. Dit vanwege de recente verruwing in criminaliteit naar voornamelijke Chinese ondernemers. Het team wordt geleid door de politiecommissaris Orlando Jacott.

Minister Amoksi is ingenomen met de installatie van het team en merkt op dat er samengebundeld zal moeten worden om de criminaliteit tegen te gaan. Hij verwacht verder dat dit team effectief vergadert en daaruit actie punten uitkomen. Commissaris Jacott deelde mee dat personen opgeleid zullen worden tot Buitengewoon Agent van Politie ( BAVP) om het KPS te ondersteunen.

Er zal de in de komende dagen van gedachten worden gewisseld over veiligheidsissues. Daarnaast komen er concrete actie punten voor het opvoeren van de veiligheid in het algemeen en die van de Chinese gemeenschap in het bijzonder.

Het team bestaat uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Politie, het Korps Politie Suriname (KPS), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Vereniging Particuliere Beveiligingsbedrijven Suriname (VPBS), Suriname Chinese Business Alliance (SCBA), Suriname Chinese Youth Federation (SCYF) en enkele Chinese ondernemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMonitoringsteam Veiligheid Ondernemers geïnstalleerd