zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Monitoringsteam bezoekt minister voor verbetering sportbeleid mensen met beperking

lees ook ...

Minister Somohardjo benadrukt broederschap en naastenliefde ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, heeft namens president Chandrikapersad Santokhi, de Surinaamse gemeenschap toegesproken ter gelegenheid van Ied-ul-Fitr, het feest dat het einde van ...

Het Monitoringsteam Mensen met een Beperking, een commissie onder leiding van de president, heeft een bezoek gebracht aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het hoofddoel van deze ontmoeting was het bespreken van uitdagingen en mogelijke oplossingen om het sportbeleid voor mensen met een beperking te versterken.

Het monitoringsteam, onder leiding van voorzitter Harold Pultoo en bijgestaan door secretaris Vanity Nazir en Humphrey Eendragt, de coördinator van de subwerkgroep sport, benadrukte verschillende knelpunten die mensen met een beperking ervaren bij het beoefenen van sport. Er werd gesproken over de noodzaak van een grondige inventarisatie van de behoeften van deze groep en het belang van een duidelijk overzicht van beschikbare sportfaciliteiten in Suriname.

Een specifiek onderwerp van discussie was de slechte staat van het basketbalveld in Sosis, wat organisaties voor mensen met een beperking dwingt om uit te wijken naar de faciliteiten van de Witte Lotus. Eendragt presenteerde een plan voor de renovatie van het Sosis-veld, waarop minister Emanuël haar volledige steun toezegde.

Wiren Meghoe, lid van het monitoringsteam en doof voetballer, bracht de problemen van de dovenvoetbalgroep onder de aandacht van de minister. Het gebrek aan een trainer sinds januari vormt een belemmering voor de ontwikkeling van de sport. Minister Emanuël gaf haar team de opdracht om onmiddellijk een geschikte trainer te vinden en een onderzoek in te stellen naar de redenen van het vertrek van de vorige trainer.

Angelo Mercuur, sportinstructeur voor mensen met een beperking, benadrukte het belang van inclusie en pleitte voor een beleid dat deze groep niet apart behandelt, maar hen integreert in reguliere sportactiviteiten.

Minister Emanuël waardeerde de openheid en de constructieve voorstellen van het monitoringsteam. Ze beloofde zich volledig in te zetten voor de belangen van mensen met een beperking en streefde naar een inclusiever sportbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMonitoringsteam bezoekt minister voor verbetering sportbeleid mensen met beperking