maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Monikarta verstrekt aan kwetsbare groepen

lees ook ...

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn over...

Het sociaal programma van de regering is op dinsdag 31 januari officieel ingegaan. In de praktijk houdt het in dat kwetsbare groepen in de samenleving via het ‘Moni Karta systeem’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, een koopkrachtversterking van SRD 1800 per maand krijgen, bovenop hun bestaande sociale uitkeringen.

Het is de bedoeling om via dit sociaal programma tussen de 40.000- 60.000 huishoudens te voorzien van de koopkrachtversterking. Dit bedrag dient als compensatie voor 07 categorieën: brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

President Santokhi roept Moni Karta-houders op om deze gelden die worden uitbetaald door de regering goed te gebruiken en die niet te verspillen. Hij overhandigde samen met de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders aan de eerste groep houders ‘Moni Karta’s’.

Het streven is om vandaag nog een totaal van bijkans 18.000 houders te voorzien van de koopkrachtversterking van SRD 1800. Het staatshoofd geeft aan dat de regering niet stil zit, maar hard werkt voor land en volk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMonikarta verstrekt aan kwetsbare groepen