maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Moni Karta krijgt meer mogelijkheden

lees ook ...

Wetenschappers AdekUS in Beraad Over Arbeidsvoorwaarden

De Vakvereniging van Wetenschappelijk Personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (VWPU) heeft actie ondernomen door het stopzetten van colleges en examens. De reden achter dit besluit is ...

President Santhoki is ingegaan op zowel de huidige financieel-economische, alsook de sociaal-maatschappelijke situatie, en wat er allemaal wordt gedaan om  noden te lenigen in een ontmoeting met de presidentiële werkgroep Breed Welzijn voor personen met een beperking. Zo moeten meer zwakke huishoudens toegang krijgen tot het systeem van de Moni Karta per eind januari 2023. Een mastercard moet daarbij de dienstverlening naar  deze groep vergemakkelijken.

 De objectsubsidie moet nu veranderen in subjectsubsidie. Zeven categorieën vallen hieronder, namelijk: brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten. De ontmoeting van de werkgroep met de president was in het bijzijn van minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, asook sociale instellingen en enkele personen met een beperking.

De Communicatiedienst Suriname meldt verder dat Santhoki de noodzaak benadrukte om te voldoen aan de door het IMF gestelde voorwaarden ter herstel van de economie. Aanpassingen moesten worden gepleegd in de overeenkomst met het IMF om de samenleving, in het bijzonder de zwakke huishoudens, mensen met een beperking en senioren, te beschermen. De regering is daarom van plan te investeren in sociale projecten. Toch zal men zich houden aan de gestelde eisen van het IMF.

Midden maart wil men volledig klaarstaan voor de evaluatie door het IMF. De regering zal alles doen om een goede beurt moeten te maken tijdens deze evaluatie. Het plan is om in 2023, de IMF-gelden in te zetten voor het uitvoeren van sociale projecten, volgens  Santhoki.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoni Karta krijgt meer mogelijkheden