woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mones Nazarali verwacht rancune van de politie Nickerie

lees ook ...

President Santokhi: “Goede werk zal worden afgemaakt&#...

President Chandrikapersad Santokhi en zijn regeerteam hebben de afgelopen weken intensief gewerkt aan het herzien van de beleidsprioriteiten voor het komende jaar. In een recente toespraak kondigde Sa...

Journalist Mones Nazarali van Action Nieuws is opgeroepen door de politie van Nickerie, maar meldde ziek op de dag waarop dit moest geschieden. Hij vermoedt dat de oproep het gevolg is van zijn mening die hij geuit heeft over de boete van SRD 120.000 die vijf landbouwers moesten betalen na het vangen van tilapia in Bigi Pan. De journalist gaf in het openbaar openlijk zijn mening over het gedrag van regiocommandant Hemandkoemar Sardjoe.

“Toen ik gebeld werd door een inspecteur om mij aan te melden, steeg mijn bloeddruk gelijk. Ik ben naar mijn huisarts gegaan en die heeft mij rust voorgeschreven. Eigenlijk wilde de arts mij laten opnemen in het ziekenhuis, maar ik vroeg hem of ik in mijn eigen omgeving kon uitrusten. Als alles goed gaat, zal ik mij dinsdag met mijn advocaat aanmelden bij de politie”, zegt Nazarali.

Nazarali, die vond dat de politie met twee maten meet en de kleine man opzettelijk heeft gedupeerd, heeft ook bekendgemaakt via zijn medium dat hij gezocht wordt door de politie.

Tijdens het onlangs gehouden protest van de padieboeren bij de Henarbrug heeft de journalist diverse opmerkingen gemaakt over onregelmatigheden in het district, waarbij politiefunctionarissen ook samenwerken met de onderwereld, en beloond worden voor bewezen diensten, zoals het gratis winkelen in supermakten.

Nazarali is naar het hoofdbureau van politie Nieuw Nickerie geweest, en op de stoep van het politiebureau heeft hij met een tilapia in de hand zijn punt gemaakt ten aanzien van het beleid van de regiocommandant. Nazarali zegt maakt er gewag van dat de regiocommandant hem niet te woord staat als journalist. Hij beklaagde zich hierover gedaan de autoriteiten, die hierover zwijgen.

“Ik hoop niet dat er rancune tegen mij toegepast zal worden omdat ik mijn mening heb geuit over diverse dubieuze zaken die plaatsvinden”. Hij heeft zich vrijdag niet aangemeld, omdat hij ook vreesde dat hij Ied-ul-Fitr in een politiecel zou doorbrengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMones Nazarali verwacht rancune van de politie Nickerie