zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Moiwana heeft electriciteit

lees ook ...

NPS chairman reflects on the poverty issue at 76 years of NP...

The National Party Suriname (NPS) annually laid a wreath at the statue of Jopie Pengel their legendary chairman. It is now the 76th anniversary. Gregory Rusland, President of the party thought about t...

Het dorp Moiwana aan de Oost Westverbinding heeft nu 1 maal 24 uur elektriciteit. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk schakelde in de avond van zaterdag 02 oktober 2021, de straatlamp in het dorp aan. De vp zei dat er een nieuwe wind waait voor de bewoners langs de Oost Westverbinding, een wind van ontwikkeling. Hij zei ook daarbij dat er veel meer positiefs in het verschiet ligt voor Moiwana.

Moiwana staat bekend om de vele slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Binnenlandse Oorlog in 1986. Voor Andre Ajentoena betekent het dat met de nutsvoorzieningen twee punten uit het Moiwana-vonnis zijn gerealiseerd. Hij memoreerde kort de oorlogslachtoffers van 29 november 1986. Ajentoena prees de huidige regering voor de snelle wijze van aanpak van de nutsvoorzieningen in de eerder verwaarloosde gebieden.

Brunswijk doneerde gereedschappen aan de dorpsbewoners om Moiwana te onderhouden. De regering en Energie Bedrijven Suriname (EBS), hebben de handen in elkaar geslagen om elektriciteit te brengen omdat water en elektrificatie geen gunst is maar een verplichting van elke zittende regering. De vp zei dat de regering haar best doet om voor 2025 alle achterstanden te verkleinen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoiwana heeft electriciteit