maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
3
(1)

MoHanA voorlichtings campagne wordt voortgezet.

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gez...

Er is tussen Suriname en Frans-Guyana een intentieverklaring getekend voor gezondheidsdiensten. Het is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheids...

Het ministerie van Volksgezondheid lanceerde in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) in september van het vorig jaar de MoHanA voorlichtingscampagne. MoHanA staat voor Mondkap op, Handen wassen en Afstand houden. De campagne heeft als voornaamste doel het bewustmaken van de samenleving over de drie basis preventiemaatregelen tegen het oplopen van het COVID-19 virus. Na een voorlichtingscampagne in de binnenstad van Paramaribo, heeft het ministerie ook een districten tour georganiseerd. Op vrijdag 5 maart jongstleden werd het dorp Atjoni aangedaan.

Minister van Volksgezondheid, Drs.Amar Ramadhin die dezelfde dag op oriëntatie bezoek was in het gebied, sprak enkele bewoners toe. De bewindsman informeerde hen in een luchtige sfeer over de noodzaak van het dagelijks toepassen van de preventiemaatregelen.
“Ik vind dit heel goed dat jullie niet alleen in de stad maar ook naar de verre gebieden komen”, aldus een blije seniorenburger van het dorp die trots een mond-neuskap en T-shirt in ontvangst nam. De bewoners werden voorzien van een mond-neuskap, handsanitizers, T-shirts en bumperstickers, allen bedrukt met het opschrift MoHanA. Daarnaast kregen zij ook een flyer waarop duidelijke informatie staat over het wassen van de handen, het dragen van een mond-neuskap en het houden van de fysieke afstand.

Niet alleen onder de bewoners maar ook onder de bootsmannen was er veel animo voor het vergaren van informatie. De meesten waren zelf bereid hun boten te beplakken met MoHanA stickers en flyers, om zodoende ook hun passagiers van de informatie te voorzien. Op de terugweg werd een tussenstop gemaakt op de VOJ-school te Atjoni. De leiding van de school werd voorzien van flyers voor de leerlingen en posters voor de lokalen.
Alle promotiemateriaal werd bekostigd door de PAHO.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoHanA voorlichtings campagne wordt voortgezet.