maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

MoHanA en anti tabaks campagne in Nickerie

lees ook ...

Santokhi ontvangt boeken in verband met 150 jaar Hindoestaan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens het Ápravási Milan festival in het National Indoor Stadium (NIS) boeken ontvangen van Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin. Het festival, georganiseerd d...

De MoHanA voorlichtingskaravaan deed vrijdag 12 en zaterdag 13 maart 2021 het rijstdistrict Nickerie aan. Met de MoHanA campagne wordt de samenleving bewust  gemaakt van de drie preventiemaatregelen tegen het coronavirus, namelijk: Mondkap op, Handen wassen en Afstand houden. Het MoHanA team en enkele medewerkers van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg afdeling Niet Overdraagbare Aandoeningen, waren er om de mensen voor te lichten. De bevolking in het district Nickerie werd behalve over MoHanA, ook voorgelicht over tabak en de nadelige gevolgen daarvan voor de gezondheid.

Op vrijdag 12 maart bevond het team zich in het centrum van Nickerie. De mensen waren heel enthousiast en blij dat ook hun district aan bod is gekomen. Zaterdag 13 maart werd de markt aangedaan. “Ik ben blij dat jullie niet alleen op de televisie voorlichting geven, maar ook naar ons toe toekomen”, zei een verkoper onder de markt. De verkoper ziet het team graag vaker naar het district komen om de mensen voor te lichten. Dit vindt hij ook prettig, omdat er dan gecommuniceerd wordt op het niveau van iedere burger en men hierdoor gemotiveerd wordt om de regels in acht te nemen.

Behalve in de binnenstad, werd er ook een tussenstop gemaakt bij het Mungra Medisch Centrum, de Milieu-inspectie en de districtscommissaris. Allen werden voorzien van voorlichtingsmateriaal betreffende tabak en het covid-19 virus voor verdere distributie. Mevrouw Senrita Gobardhan, districtscommissaris (dc) van Nickerie zei blij te zijn met de komst van het team. Zij hoopt dat de bevolking de informatie tot zich zal nemen. “Een daling van de cijfers geeft niemand het recht te spelen met iemands gezondheid” aldus DC Gobardhan. Zij gaf het team aan, ook in de toekomst welkom te zijn om samen de burgers voor te lichten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoHanA en anti tabaks campagne in Nickerie