Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

MoHanA challenge Suriname

Geplaatst

op

Mohana 768x304 1

Vanwege Covid-19 en de snelle verspreiding daarvan onder de bevolking is het Ministerie van Volksgezondheid  in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Health Organization (PAHO) de MoHanA challenge gestart. Deze challenge heeft als doel de Surinaamse gemeenschap bewuster te maken van de stappen die een ieder kan nemen om het risico voor het oplopen van COVID-19 te verkleinen. MoHanA  staat voor Mondkapje op, Handen reinigen, Afstand houden. Met deze challenge zal de gemeenschap op een herkenbare manier herinnerd worden aan de persoonlijke stappen die men kan nemen om de kans op COVID-19 besmetting te verkleinen. De hele gemeenschap wordt opgeroepen om mee te doen aan de MoHanA Challenge.

Jongeren vanaf 14 jaar mogen meedoen aan de challenge door een video te maken van maximaal 60 seconden, waarin zij op creatieve manier laten zien hoe zij MoHanA tot een deel van hun leven maken en bewustwording bij anderen teweeg brengen. De challenge is om te laten zien hoe jij anderen en jezelf beschermt.  De video’s mogen in elke taal zijn die in Suriname gesproken wordt. Elke inzending moet gepost worden op facebook, instagram of Tiktok en moet voorzien zijn van de hashtag #MohanaSuriname. Alle participanten maken wekelijks kans op leuke prijsjes.

 De MoHanA Challenge gaat vandaag, vrijdag 11 september, om 20:00 uur van start via de speciaal daarvoor gecreëerde Facebookpagina Mohana Suriname en via GOV.TV. Voor deze campagne is het speciale MoHanA-lied, een compositie van de bekende artiest en jeugdparlementariër Emanuel Sanvisi, uitgebracht. Het ministerie van Volksgezondheid zal de challenge actief promoten via een nieuwe instagram- en Facebookpagina, genaamd Mohana Suriname. De MoHanA Challenge duurt twee maanden en kan, afhankelijk van het verloop, verlengd worden.  – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Blue burt
vrijdag 11 september 2020 23:08

Veel plezier mensen bewust mond kap op laten doen voor de lol mensen worden gewoon ziek gemaak zwangere vrouwen die op straat buiten adem raken en ik kan zo door gaan maar de dag van karma en bewust zijn nadert ik kan hele verhalen over dit gaan schrijven ,niet nodig nog maals Ik GeLoof in de natuur en karmaAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen