Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Mohab-Ali en Sardjoe niet toegelaten tot Surinaams parlement

Geplaatst

op

Unnamed

De twee nieuwe leden Mohammad Barkatoellah Mohab-Ali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) zijn vandaag niet toegelaten tot het parlement van Suriname. Er is geen quorum verleend door de coalitie om de twee leden toe te laten.

Eerder tijdens een huishoudelijke vergadering heeft Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP, aangegeven dat er wel meegewerkt zou worden om de leden toe te laten. Collega parlementariërs vinden dat de NDP- fractieleider zich niet aan zijn woord heeft gehouden. Na het opnemen van presentie is de bijeenkomst afgesloten.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Parbhoesingh

Waarom doen jullie zo.jullie moeten toch samen het land op bouwen.ruzie maken is niet nodig. Laat de 2 nieuwe leden toch toe.hoe meer zielen hoe meer vreugde.Advertentie

Suriname

Binnenlandse Zaken: Herstel stemmen 32 stembureaus niet correct

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat geluiden op social media die aangeven dat de stemmen van nog 32 stembureaus moet worden herteld, niet correct is. Vandaag zijn volgens het hoofdstembureau van Paramaribo de stemmen van 168 herteld en afgerond. De werkzaamheden zullen morgen worden voortgezet.

De data van nog 64 stembureaus in Paramaribo moet nog uit het proces- verbaal voor de telling van de DNA- stemmen ontvangen worden. Na ontvangst zal de verwerking starten in het programma waar de officieuze uitslag wordt gedeeld met de media, politieke organisaties en het OKB.

Het ministerie geeft verder aan dat zodra de informatie van het Hoofdstembureau ontvangen is, die zal worden verwerkt op de speciale website voor de formele uitslag. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen