zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mogelijkheden voor klimaatfinanciering besproken

lees ook ...

Op vrijdag 21 oktober 2022 vond de kick-off meeting plaats die ging over de klimaatfinancieringsmogelijkheden. Bij deze meeting waren naast participanten uit Suriname ook vertegenwoordigers van de VN en de IDB aanwezig.

President Santokhi gaf in zijn toespraak aan dat wereldwijd de gevolgen van klimaat verandering merkbaar zijn. Ook Suriname heeft overstromingen gekend en schaarse middelen zijn ingezet om de gevolgen hiervan op te vangen. Het is een bekend verschijnsel in het Caribisch gebied waar leningen worden genomen om de gevolgen van klimaat verandering het hoofd te kunnen bieden.

Dit heeft als gevolg een toename van schulden die de ontwikkeling van de landen stagneert. Deze landen hebben geen toegang tot klimaatfinanciering, vanwege hun rangschikking als midden inkomenslanden. Het United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) biedt geen mogelijkheid voor herstel van de verliezen en schade ten gevolge van klimaatverandering.

Daarom hebben de Caribische landen besloten om op de komende COP27 hierop aan te dringen. President Santokhi wenst de participanten veel succes toe. Wat op deze bijeenkomst is overeengekomen, brengt ons land dichterbij de uitvoering van het klimaatinvesteringsplan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMogelijkheden voor klimaatfinanciering besproken