Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Mogelijk uitbreiding van samenwerking tussen Suriname en Frans- Guyana

Geplaatst

op

420

Er komt mogelijk een uitbreiding van de samenwerking tussen Suriname en Frans- Guyana. Gelet op de grote populatie Surinamers die langs de rivier wonen op het Franse grondgebied. Hierover heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gesproken met de Franse ambassadeur Antoine Joly.

Het verstevigen van de vanden kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van beide landen. Een van de toekomstplannen tussen beide landen is het ontwikkelen van activiteiten en projecten rond de jeugd.

Er is verder ook gesproken over de skalians die voor watervervuiling zorgen. Op zo een manier wordt het bestaat van de Surinaamse gemeenschap in gevaar gebracht. Alle verzoeken die door de vicepresident zijn door de ambassadeur goed ontvangen en zullen in behandeling worden genomen.

Culturu.com

Foto- bron: CDS

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Papa Sranan
donderdag 8 oktober 2020 01:43

De Fransen zijn duidelijk pragmatisch en minder arrogant belerend dan de achterbakse Nederlanders.

Joop
donderdag 8 oktober 2020 02:41

Denk dat je zal van een koude kermis thuis komen. Nederland is rijker dan Frankrijk

Michel
donderdag 8 oktober 2020 18:22

Beleid, kracht, 10 jaar vooruit kijken en denken. Dit zijn de Nederlanders. Vele regeringfuntionaris van bepaalde landen kunnen het dit niet eens dromen. Dan heb ik het nog niet over denken en spreken.
Nederland is een krachtige motor die blijft draaien in de crisis en in goede tijden. Zou zeggen, neemt het voorbeeld over , dan heb je altijd miljarden in het schatkist. Dan heb ik het nog niet over zorg, infrastructuur en onderwijs enz enz.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen