dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mogelijk total lockdown in Suriname; regering beslist vandaag

lees ook ...

Het Nationaal leger helpt mee de orde te handhaven

Het Nationaal Leger heeft tijdens hun nachtelijke surveillance in de maand januari 2023 enkele onregelmatigheden  geconstateerd. De surveillances zijn uitgevoerd in Paramaribo, Wanica, Commewijne en P...

Er komt mogelijk een total lockdown in Suriname. Later vandaag worden de aangepaste maatregelen bekendgemaakt. De regering moet de nieuwe maatregelen eerst bespreken me belanghebbenden. Er is gisteren met spoed besloten om een vergadering te beleggen met de parlementaire Covid-19-commissie.

Alle fractieleiders zijn ook uitgenodigd voor de vergadering in De Nationale Assemblee. Naast minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zal ook het Outbreak Management Team aanwezig zijn. Besloten moet worden welke maatregelen getroffen zullen worden om de Covid-crisis het hoofd te bieden. Er zijn meer ziekenhuisbehoeftigen dan er plekken zijn. In sommige ziekenhuizen is er helemaal geen plek meer. Patiënten moeten wachten op een plek die vrijkomt.

Claudia Redan, algemeen directeur van Academisch Ziekenhuis Paramaribo, heeft eerder gezegd dat de ziekenhuizen aan de vooravond staan van code zwart. Het besluit moet worden genomen door de regering, omdat er ook noodmaatregelen getroffen dienen te worden.

Uit de cijfers van gisteren blijkt dat 29 zieken op de Intensive Care Units worden behandeld, 191 patiënten in ziekenhuizen zijn opgenomen en 678 besmette personen in isolatie zijn. Van de gisteren geteste mensen is 42% positief. Dit is een alarmerend percentage, want het houdt in dat er veel mensen buiten zijn die besmet zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMogelijk total lockdown in Suriname; regering beslist vandaag