zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Mogelijk besmette hoestdrank in omloop

lees ook ...

Jodensavanne op werelderfgoedlijst

Het Werelderfgoedcomité heeft tijdens zijn 45ste zitting in Riyadh, het koninkrijk Saudi-Arabië, bepaald dat de archeologische vindplaats Jodensavanne van Suriname ingeschreven moet worden als een nie...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft naar aanleiding van een recente melding van de WHO global alert, bekend gemaakt, dat er bepaalde geneesmiddelen van de fabrikant Maiden Pharmaceuticals Limited (Haryana, India) in omloop zijn die vervuild zijn met een bepaalde grondstof (diethyleenglycol en ethyleenglycol als verontreiniging).

Deze grondstof hoort niet thuis in de producten Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup en Magrip N Cold Syrup. Bij inname van één van deze 04 soorten hoestdrank kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. De WHO heeft aan de hand van deze informatie de lidlanden geïnformeerd om alert te zijn op deze producten.

Uit de beschikbare informatie blijkt vooralsnog dat de geneesmiddelen niet in de handel zijn gebracht in Suriname. Desalniettemin is er alertheid geboden. Indien er geneesmiddelen van de fabrikant zoals op de foto’s zijn aangegeven toch ergens worden gezien (deze zijn dan illegaal op de markt), dan dient u onmiddellijk contact op te nemen met de Farmaceutische Inspectie op het telefoonnummer 440089, waarbij u aangeeft waar en wanneer u het product heeft gezien of gekocht, het liefst met een foto van het product.

De gemeenschap wordt gevraagd alert te zijn en geneesmiddelen aan te schaffen via de officiële, door het ministerie erkende apotheken en drogisterijen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMogelijk besmette hoestdrank in omloop