donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Mogelijk besmette hoestdrank in omloop

lees ook ...

Training in Nickerie versterkt Waterschappen: LVV en ROS bun...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en met ondersteuning van de IICA Project Uitvoering (PEU) een...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft naar aanleiding van een recente melding van de WHO global alert, bekend gemaakt, dat er bepaalde geneesmiddelen van de fabrikant Maiden Pharmaceuticals Limited (Haryana, India) in omloop zijn die vervuild zijn met een bepaalde grondstof (diethyleenglycol en ethyleenglycol als verontreiniging).

Deze grondstof hoort niet thuis in de producten Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup en Magrip N Cold Syrup. Bij inname van één van deze 04 soorten hoestdrank kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. De WHO heeft aan de hand van deze informatie de lidlanden geïnformeerd om alert te zijn op deze producten.

Uit de beschikbare informatie blijkt vooralsnog dat de geneesmiddelen niet in de handel zijn gebracht in Suriname. Desalniettemin is er alertheid geboden. Indien er geneesmiddelen van de fabrikant zoals op de foto’s zijn aangegeven toch ergens worden gezien (deze zijn dan illegaal op de markt), dan dient u onmiddellijk contact op te nemen met de Farmaceutische Inspectie op het telefoonnummer 440089, waarbij u aangeeft waar en wanneer u het product heeft gezien of gekocht, het liefst met een foto van het product.

De gemeenschap wordt gevraagd alert te zijn en geneesmiddelen aan te schaffen via de officiële, door het ministerie erkende apotheken en drogisterijen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMogelijk besmette hoestdrank in omloop